Milionová značka

Co má podle vás větší hodnotu: jedna pětka, nebo Bugatti Veyron?

Že jistá část populace Spojených arabských emirátů netrpí hmotnou nouzí, je docela dobře známo. Méně se ví, že čím nižší počet znaků je na vaší registrační značce, tím větší pokoj máte od policie a všech účastníků silničního provozu.

Proto v Emirátech funguje obchodování s lukrativními značkami. Nepředstavujte si ale, že stačí šoupnout tisícovku úřednici na dopravním inspektorátu! Vše probíhá legálně, veřejně a šanci má každý. Tedy, jistá podmínka tu je…

Nesmíte mít hluboko do kapsy. Minulý týden proběhla v Abu Dhabi aukce registračních značek „5“ a „7“. O sedmičku moc velký zájem nebyl, pořadatelé dražby utržili nezajímavých 11 milionů dirhamů (53 000 000 Kč). To pětka udělala prodávajícím větší radost – její cena se vyšplhala na pěkných 25 milionů dirhamů (120 000 000 Kč.)

Za cenu této registrační značky by tak její nový majitel pořídil ne jeden, ale rovnou čtyři Bugatti Veyron. Jenže ten ho už nejspíš dávno má, a několik na zakázku postavených automobilových unikátů navrch.

autoweb.cz

13.2.2008 2:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist