Mercedes McLaren SLR Roadster 722 S

Mercedes-Benz uvádí na trh zatím poslední inkarnaci kontroverzního supersportu.

Mercedes a McLaren se nerozcházejí zrovna v dobrém, ale i tak ještě dokončují vývoj ultimativního speedsteruposledního společného projektu. Nyní se představuje roadster SLR 722 S, který vychází ze stejnojmenného vozu s pevnou střechou. Označení 722 vám jistě nemusíme vysvětlovat, ale pro jistotu, jedná se o legendární startovací číslo, které obdržel Sir Stirling Moss na svůj Mercedes 300 SLR, se kterým vyhrál závod Mille Miglia v roce 1955. Číslo 722 tehdy znamenalo čas startu v 7 hodin a 22 minut. Žádná elektronika ani telemetrie tehdy ještě neexistovaly a tak pořadatelé nemohli jinak určit konečný čas než prostým odečtením startovacího času od času cílového.

Na novém voze se toho z techniky změnilo jen málo, ale všimněte si jiných nárazníků s většími spoilery a přepracovaného interiéru. Pod kapotou zůstává kompresorem přeplňovaný osmiválec 5,5 l o výkonu 650 koní, který umožňuje SLRu dosáhnout stovky za 3,7 sekundy a atakovat maximum u 335 km/h.

Hlavním lákadlem tohoto superauta bude jistě jeho exkluzivita. Bude jich vyrobeno přesně 150 a s prodejem se začne hned na Nový rok 2009. Cena zatím nebyla stanovena, ale ta jistě bude pro potenciální zákazníky jen jakýmsi nepodstatným číslem.

autoweb.cz

30.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist