Mercedes-Benz SPLITVIEW

Nová technologie se objeví v modernizované třídě S

V létě roku 2009 se ve vlajkové lodi Mercedesu, luxusní limuzíně třídy S, objeví nová technologie nazvaná Slitview. Jedná se modifikaci 8“ obrazovky palubního počítače, která umožní jak řidiči, tak spolujezdci sledovat dva různé obrazy.

Jako příklad poslouží názorná ilustrace, která ukazuje řidiče sledujícího navigační mapu, zatímco spolucestující se dívá na televizi. Jednoduše popsat, jak systém funguje, asi moc dobře nepůjde, ale pokusme se. TFT-LCD displej zobrazuje ve stejnou chvíli dva obrazy a filtr na displeji pak způsobí, že bude výsledek viditelný jen pod určitým úhlem. Pokud se podíváte na obraz zprostředka, uvidíte barevný mišmaš. Filtr funguje velmi podobně jako například plastová barevná pravítka, které pod určitým úhlem ukážou Mickeymouse a pod jiným Toma a Jerryho.

Splitview byl vyvinut Mercedesem a firmou Bosch a bude plně kompatibilní s inovovaným palubním systémem COMAND. Splitview spolu s externími zařízeními, jako jsou sluchátka a ovladač, by měl být k dostání bez příplatku.

autoweb.cz

12.12.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist