Mercedes-Benz S400 BlueHybrid v Paříži

Ani na stánku Mercedesu nebude v Paříži chybět hybrid. Lexusy konečně dostávají evropskou konkurenci.

Model S400 BlueHybrid, jak se hybridní novinka Mercedesu jmenuje, bude založen na modelu S350, pod jehož kapotou se objeví i stejný motor, tedy šestiválcový 3,5litr, který známe z modelu S350. Motor ale prošel několika úpravami a v modelu BlueHybrid bude nabízet 299 koní. Vedle něj se o pohon bude starat elektromotor s výkonem 20 koňských sil, který bude fungovat jako generátor a startér. Jeho největší výhodou je samozřejmě točivý moment 160 Nm, který nabízí od nulových otáček, což bohatě stačí k rozpohybování velké třídy S z místa, než se do práce zapojí spalovací motor.

Celá soustava má maximální točivý moment 385 Nm a dotlačí model S400 BlueHybrid na stovku za 7,2 sekundy, to je o desetinku rychleji než to svede základní Mercedes-Benz S350.

Také díky sedmistupňové automatické převodovce 7G-tronic je spotřeba v kombinovaném cyklu pouze 7,9 l/100 km a emise 190 g/km CO2.

Mercedes-Benz třídy S velká fotogalerie

Mercedes-Benz třídy S fotogalerie

Další vymožeností, která pomáhá snížit spotřebu a emise, je poslední dobou se mezi různými automobilkami objevující se systém stop-start, který vypíná motor kdykoli, kdy není potřeba jeho chod nebo rekuperační brzdění, které využívá energie vznikající při zpomalování, která dobíjí akumulátor sestavený z li-ion baterií.

Jak jsme tedy již zmínili, Mercedes-Benz S400 BlueHybrid se představí na autosalonu v Paříži za několik málo dnů a v Evropě se začne prodávat hned v lednu roku 2009. Ne že by to pro nás byla nějaká zásadní informace, nicméně ještě zmíníme, že Severoamerický a čínský trh si bude muset na novinku počkat o něco déle, kde se hybrid objeví až v létě přístího roku. Američané si zatím zřejmě dostatečně užívají na trhu relativně před krátkým časem představené moderní turbodiesely Mercedesu.

autoweb.cz

19.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist