Mercedes-Benz McLaren SLR Stirling Moss

Mercedes v Detroitu představí snad už poslední verzi supersportu SLR, která ale rozhodně stojí za to.

Na autosalonu v Detroitu, který se koná od ledna 2009, představí Mercedes-Benz sériovou podobu záhadného speedsteru, který motal hlavu všem špionážním fotografům. Nyní tu máme oficiální fotografie a základní technické údaje, takže honem na věc.

Auto vychází ze supersportu SLR a používá i stejný motor, kompresorem přeplňovaný osmiválec 5,5 l, který má nyní výkon 650 koní, auto vystřelí na stovku už za 3,5 sekundy a dotlačí ho až na maximum 350 km/h.

Ve výbavě auta toho moc nenajdeme, protože se jedná o velmi puristický a spartánský model. Chybí dokonce i čelní sklo a střecha, k dispozici je pouze kryt kokpitu, kterým jde zakrýt buď celý interiér, nebo jen sedadlo spolujezdce.

Jistě jste již podle fotografií a názvu poznali, že automobil odkazuje na legendární závodní vůz Mercedes SLR z padesátých let, se kterým závodil Sir Stirling Moss. Tomu odpovídá i cenovka 750 000 eur (20 000 000 korun) a pouze 75 vyrobených exemplářů. Bude se jednat o opravdu exkluzivní zboží

autoweb.cz

22.12.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist