Mercedes-Benz GLK konečně na světě!

BMW X3 a Volkswagen Tiguan už nejsou v segmentu malých luxusních SUV samy.

Dva týdny před zahájením Detroit Motor Show pustil Mercedes do světa první obrázky svého „malého“ SUV, namířeného proti autům jako BMW X3, Volkswagen Tiguan nebo stále připravované Audi Q5. Mercedes-Benz Vision GLK Freeside je koncept – ale u trojcípé hvězdy jsme si už zvykli, že její „vizionářské“ studie se později překlopí do sériové podoby prakticky nezměněny.

Styling nového modelu je zcela nepokrytě inspirován křivkami velkého sedmimístného SUV Mercedes GL. Alespoň podle fotografií se zdá, ž designéři Mercedesu se chytili do stejné pasti jako jejich kolegové z Mnichova: detaily z velkých aut ztrácejí v menším měřítku na působivosti. Názor si ale uděláme až po Detroitu.

„Koncept“ je poháněn novým turbodieselem Bluetec 2,2 l o výkonu 125 kW (170 koní). Sedmistupňová převodovka 7G-tronic a pohon všech kol 4Matic nepřicházejí do GLK beze změn: zejména systém 4×4 byl prý optimalizován do té míry, že za běžných podmínek má stejně malé energetické ztráty jako pohon jediné nápravy.

Mercedes-Benz GLK velká fotogalerie

Mercedes Benz GLK fotogalerie

Po debutu v Detroitu uplyne ještě nejméně půl roku, že se první Mercedesy GLK dostanou k nažhaveným zájemcům – a pokud ti zájemci nežijí v Evropě, počkají si o další tři měsíce déle. Tou dobou by už měla být v prodeji i nová Audi Q5 a BMW X3 pomalu dozraje ke generační obměně… V donedávna neexistující subkategorii bude velmi, velmi těsno.

autoweb.cz

3.1.2008 8:47

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist