Mercedes-Benz CL 500 Anniversary Edition

Mercedes oslavuje sto let od doby, kdy začal používat trojcípou hvězdu.

Na oslavu stoletého výročí loga Mercedes-Benz přichází automobilka s výročním modelem CL 500. Po technické stránce se výroční Mercedes-Benz CL 500 od toho standardního katalogového nijak zásadně neliší. Dostal pouze novou barvu, speciální loga do interiéru a na výrobní lince podstupuje zvláštní péči, která má zajistit mimořádnou kvalitu.

Na velkém kupé se objevuje také lehce upravený AMG paket, který obsahuje agresivnější nárazníky, 20“ kola, brzdové třmeny lakované stříbrně…

Také v interiéru čeká na zákazníky maximální míra luxusu a pohodlí, neboť jindy drahé příplatkové prvky jsou již v ceně (například audio systém, navigace a hlasové ovládání).

Pod kapotou pracuje osvědčený atmosférický osmiválec 5,0 l o výkonu 388 koní, který je spojen se sedmistupňovým automatem. Taková kombinace se k exkluzivnímu vozu hodí náramně. A můžete si přiobjednat i pohon všech kol 4Matic.

Mercedes si tuto speciální edici modelu CL 500 cení na 132 863 eur (3 500 000 korun), což je o celkem nepodstatných 17 800 eur (480 000 korun) nad sériovým modelem.

autoweb.cz

24.4.2009 7:27

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist