Mercedes-Benz C350 CGI BlueEfficiency

Mercedes představuje třídu C s novým systémem přímého vstřikování, má vyšší výkon a nižší spotřebu.

Nyní si můžete pořídit povedený Mercedes-Benz třídy C i v ekologické verzi s inovovaným šestiválcovým motorem 3,5 l, který dostal modifikované přímé vstřikování paliva. Automobil je označen C350 CGI BlueEfficiency a asi nejdůležitější je zvýšení výkonu o 15 % a současné snížení spotřeby o 10 %. Mercedes však upravil i aerodynamiku a nasadil pneumatiky s nižším valivým odporem, aby byl výsledek ještě markantnější.

Celkový výkon nyní dosahuje hodnoty 292 koní a točivý moment 365 Nm. To je dost na to, aby se tento ekologický Mercedes dostal na stovku za 6,2 sekundy a v rozletu ho zarazil až omezovač, který je standardně nastaven na 250 km/h. Na auto s ekologickou samolepkou je to docela slušný výkon, nemyslíte? Pokud se budete s plynovým pedálem krotit, dosáhnete kombinované spotřeby 8,3 l/100 km a emisní třídy Euro 5. Spotřeba je tak o 1,4 l lepší než u obyčejné verze C350.

Mercedes Benz třídy C fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Mercedes Benz třídy C fotogalerie

Paket BlueEfficiency je k dostání ve výbavě Elegence nebo Avantgarde a obsahuje 17“ kola, aktivní podvozek, sedmistupňovou automatickou převodovku a zadní spoiler AMG. V Německu cena začíná na rozumných 46 796 eur (1 169 900 korun) včetně daní, což je docela lákavá nabídka, pro ty, kteří si zakládají na nízkých emisích a při tom se nechtějí spokojit s dieselovým motorem.

autoweb.cz

24.10.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist