Mercedes-Benz C 63 AMG Performance Package

Díly z Mercedesu SLS pomohly ke zvýšení výkonu. A samozřejmě i cenovky.

Mercedes-Benz C 63 AMG už brázdí německé Autobahny nějaký ten pátek, a tak nastal čas trochu se mu podívat na zoubek a najít, co by se dalo vylepšit.

Pravda, není toho mnoho, ale Mercedes přesto našel další nevyužitý potenciál v pohonné jednotce. Ze skladu dílů tak vzal odlehčené písty, ojnice, klikovou hřídel a další důležité součástky, které jsou určeny pro nový supersport Mercedes-Benz SLS AMG, a nabídl je k malému céčku jako příplatkový Performance paket. Samozřejmě vám je i namontuje, nedostanete jen krabici s díly…

Motor tak může produkovat až 487 koní výkonu (základní verze má výkon 457 koní) a točivý moment 600 Nm. Na stovku se nyní dostane za 4,4 sekundy, kombík pak za 4,5 sekundy. Zrychlení 0-200 km/h se odehraje za 13,9 sekundy a to už je hodně slušná hodnota.

Mercedes Benz třídy C fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Mercedes Benz třídy C fotogalerie

Maximální rychlost Mercedesu C 63 AMG je stále omezena na 250 km/h, ale lze si připlatit za posunutí omezovače až na 300 km/h. To ale není součástí paketu Performance a příplácí se za to zvlášť.

Cena přes 7000 eur (182 000 korun) se ani nezdá jako příliš vysoká, když krom vyššího výkonu a lepších parametrů zrychlení dostanete navíc spoiler z pravého karbonu, vylepšenou brzdovou soustavu, sportovní volant AMG a další detaily do interiéru.

autoweb.cz

23.10.2009 7:58

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist