Mazda MX-5 Superlight Concept

Nečekaný koncept speedsteru od Mazdy míří do Frankfurtu – bude se prodávat!

Mazda nás překvapuje. Pokračuje totiž v oslavách dvacátých narozenin legendárního roadsteru Mazda MX-5 tím nejlepším možným způsobem – na autosalon do Frankfurtu přiveze koncept radikálního speedsteru založeného na současné generaci Mazdy MX-5.

Mazda MX-5 Superlight je, jak název napovídá, pořádně odlehčená verze už tak docela lehkého sportovního auta. Ve výbavě není vůbec nic, takže zapomeňte na klimatizaci či rádio. Nejsou zde ani okna nebo čalounění či hluková izolace. A tak se nám to líbí.

Mazda MX-5 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Mazda MX-5 fotogalerie

Podobný princip uznává při stavbě svých aut například Caterham či Lotus – pokud vaše auto váží méně než pírko, nepotřebujete 300 koní, aby to aspoň trochu jelo. Mazda MX-5 Superlight tak bude mít pod kapotou stále stejný dvoulitr o výkonu 160 koní při 7000 ot./min., se kterým však bude působit mnohem rychleji díky o přibližně 100 kg nižší hmotnosti.

Nejlepší ale na tom je, že podle posledních zpráv se má dostat na trh limitovaná edice tohoto nekonvenčního vozu. Má se prodávat na domácím trhu v Japonsku a také ve Velké Británii. A co je důležité, i v USA. A tak si ji budete moci přivézt i s volantem na té správné straně.

autoweb.cz

5.8.2009 11:17

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist