Mazda MX-5 20th Anniversary i pro Evropu

Limitovaná edice se k nám dostane ve velmi omezeném počtu. Rychle složte zálohu!

Na autosalonu v Ženevě se představí evropská verze limitované edice roadsteru Mazda MX-5 20th Anniversary, která vznikla na oslavu tohoto životního jubilea a začala se prodávat už v létě v Japonsku.

Evropa dostane pouhopouhých 2000 kusů, které budou velmi rychle rozebrány nejvěrnějšími fanoušky, proto, pokud mezi ně patříte a máte bokem decentní sumu peněz, doporučujeme vám urychleně složit u prodejce zálohu a doufat.

Výroční model se liší jen v detailech, ale jak víme ze starších modelů Mazdy MX-5, právě tyto drobné odlišnosti na speciálních verzích z nich dělají vyhledávaný sběratelský kus. Ostatně, kolem málokterého sportovního auta do milionu tepe takový kult, jako kolem Mazdy MX-5 (dieselovou Octavii RS samozřejmě nepočítáme)…

Mazda MX-5 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Mazda MX-5 fotogalerie

Pod kapotou je osmnáctistovka, která auto dostane na rychlost 100 km/h za 9,4 sekundy. Jenže Mazda MX-5 nikdy nebyla o rychlosti v přímce. Mazda tvrdí, že limitovaná edice určená pro Evropu vezme fanoušky zpátky k základům čisté radosti z jízdy s otevřenou střechou. A skutečně, lehká konstrukce, živý podvozek a samosvorný diferenciál napovídají, že s tímhle autem bude legrace, ať už na sobě má placku s číslem limitované edice, nebo ne.

autoweb.cz

2.2.2010 8:33

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist