Maserati MC12 Corsa na prodej

Okruhový speciál na značkách míří na aukci. Vyvolávací cena? 35 milionů.

Všichni víme, že Maserati se svým speciálem MC12 soutěží v mistrovství světa cestovních vozů v kategorii GT. Regule nařizují vyrobit určité množství silničních aut, z nichž bude vycházet závodní vůz. Maserati vyrobilo 50 vozů MC12, po kterých se jen zaprášilo. Někteří zákazníci ale chtěli víc a tak jim Maserati nabídlo model MC12 Corsa.

MC12 Corsa vycházela přímo ze závodního speciálu a její geny sahaly až k Ferrari FXX. K pohonu vozů MC12 Corsa, jichž se vyrobilo pouze 12, slouží motor 6.0 V12, který má výkon 744 koní (o 121 víc než základní model). Není však určen na silnici, šťastní majitelé si mohou svůj skvost užívat pouze na uzavřených okruzích.

Jeden majitel z Německa však podstoupil očistec, když na všemožných úřadech přímo vyžebral silniční homologaci pro své Maserati MC12 Corsa. Zřejmě ale usoudil, že tento vůz není zrovna ideální pro ježdění na nákupy a tak ho nyní nabízí k prodeji.

Vyvolávací cena exempláře, který je podle majitele v tom nejlepším technickém stavu, je v přepočtu skoro 35 milionů korun. Je tak o plných 45% vyšší než cena, za jakou vůz koupil. Nebojme se ale, že nakonec nevyleze o nějaký ten milionek nahoru, než naposledy udeří kladívko v aukční síni.

autoweb.cz

5.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist