Malé pokračování pro velký Fiat Uno

Svou popularitou patřilo Uno k největším autům osmdesátých a devadesátých let. Dokáže se po patnácti letech v ústraní vrátit?

Italové chystají návrat jednoho z velkých jmen své historie. Příští rok se na trzích v jižní americe objeví nový pětidveřový hatchback Fiat Uno. Model je prozatím určen pro latinskou ameriku, ale zákulisní informace říkají, že by měl dorazit také do Evropy.

Auto stojí velikostí na půli cesty mezi Puntem, s nímž sdílí platformu, a Pandou, kterou napodobuje proporcemi. Pod kapotou se objeví benzínové čtyřválce o objemu jeden litr a 1,4 litru, s výkony 73 a 85 koní. Oba zvládnou spalovat ethanol s benzínem v jakémkoli poměru. Případné evropské modely nejspíš nabídnou i nejmodernější jednotky MultiAir a diesely MultiJet. Všechna Una budou mít poháněná pouze přední kola, ačkoli se v nabídce objeví také varianta Way s oplastováním a vyšší světlou výškou.

Zda a za jakou cenu se Fiat Uno bude prodávat u nás, zjistíme pravděpodobně až příští rok. S velkou dávkou praktičnosti a příznivou cenovkou by však neměl mít problém uspět.

autoweb.cz

6.5.2010 11:20

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist