Malé BMW M: další info

Podařilo se získat další cenné informace o připravovaném malém ostrém BMW.

Už to vypadalo, že se v BMW doslova zbláznili, když zrušili projekt odlehčené sériové M3 CSL a supersportu odkazujícího na legendární BMW M1. Ale pak se někdo u BMW klepl do čela a automobilka zase začala dělat normální auta. Přeci jen, výroba tanků byla dobrá tak možná v roce 1942…

Dostali jsme BMW M3 GTS a dokonce nám automobilka ukázala, že umí postavit i pekelně rychlé BMW M5. Až je možná škoda, že ho nebude prodávat.

Na ostré auto s logem M už čekala jen nejmenší řada 1, která by přeci jen nabízela asi největší potenciál, pokud by chtěla divize M představit auto s „úsporným“ motorem, než třeba velká řada 7 či 5. Automobilka sice popírala dlouho existenci takového projektu, ale nedávno se podařilo přistihnout prototyp s rozšířenými nápravami a podle všeho něčím hodný silným pod kapotou.

BMW řada 1 velká fotogalerie

BMW řada 1 fotogalerie

Nyní získal britský magazín EVO velmi zajímavé informace, které prozrazují, co se skutečně chystá. BMW řady 1 M (jméno M1 nakonec možná bude použito) dostane přepracovaný řadový šestiválec se dvěma turby o výkonu až 400 koní a točivém momentu 500 Nm. V základní výbavě rovněž bude upravená dvouspojková převodovka se sedmi rychlostmi, která přenese výkon na zadní kola. Těm bude s trakcí pomáhat elektronicky řízený samosvor známý z BMW M3 či M5 a M6.

Je ale více než jisté, že do současného BMW řady 1 se ještě podobná technika nedostane. Verze M se objeví až v příští generaci, která by měla na trh přijít v roce 2011.

autoweb.cz

9.12.2009 9:25

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist