LusoMotors LM23: Okruhová hračka s motorem ze suberbiku

Jestli máte v garáži auto i motorku a nikdy nevíte, co vzít na okruh, tohle by mohlo být řešení právě pro vás.

Prodeje okruhových hraček s jednoduchou konstrukcí a motocyklovým motorem rostou. Jsou velmi oblíbené pro svou snadnou údržbu, výkonný motor a lehkou konstrukci.

LusoMotors sleduje stejnou strategii a představuje model LM23. Jedná se repliku Lotusu poháněnou litrovým čtyřválcem z Hondy CBR 1000. Výkon byl ze sériových 175 koní odladěn na rozumných 150 koní, zlepšil se jeho průběh (silniční superbiky toho pod 7000 ot/min moc nepředvedou). Díky těmto parametrům dokáže 450 kg lehké vozítko poskytnou solidní okruhové zážitky za relativně málo peněz. Pokud se v zatáčkách nebojíte, dokážete vystrašit mnohem dražší a silnější auta.

Design se inspiruje Lotusem 23B, který závodil v polovině 60. let. Ten byl velmi brzy zakázán, protože na svoje rozměry a objem motoru byl až nebezpečně rychlý. Nezapomeňte, že v té době se pásy používali pouze symbolicky a místo integrálních helem byly na hlavách kožené kukly. LusoMotors však bere bezpečnost vážně a tak je model LM23 vybaven ochranou klecí nejmodernější konstrukce a pětibodovými bezpečnostními pásy.

Podvozek je plně nastavitelný, jak se na okruhové auto sluší a patří. Karoserie je vyrobena z levného kompozitu, aby se snížily náklady na opravy po drobných kolizích.

Vypadá to, že se na světě objevuje nová replika legendy od Lotusu. Repliky modelu Lotus 7 se pod značkami Caterham nebo například Kaipan objevují v garážích nadšenců už dlouho a toto by mohla být další. Pokud výrobce nasadí rozumnou cenu a poskytne servisní zázemí, bude mít úspěch zaručen.

autoweb.cz

8.7.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist