Lotus: sopka Eyjafjallajokull neplní emise!

Lotus zesměšňuje hysterii kolem emisí CO2. A obouvá se do islandské sopky Eyjafjallajokull.

Lotus reaguje na situaci kolem vybuchující islandské sopky Eyjafjallajökull a mezi řádky tiskového prohlášení automobilky je jasně čitelné, že některé věci ovlivnit dokážete, ale jiné ne. Ať už jde o emise či bezpečnost.

Lotus říká, že umí ovlivnit, jak se auta dělají, kolik emisí vypouští a jak jsou bezpečná. Připomíná, že nový Lotus Elise s motorem 1,6 l o výkonu 136 koní je pořád sportovní Lotus se vším všudy, zároveň má velmi nízké emise CO2 s hodnotou 149 g/km a patří se svou krátkou brzdnou drahou k nejbezpečnějším sériově vyráběným autům. Neumí ale ovlivnit, kdo a jak auta řídí, takže bezpečnost je hlavně na řidičích.

Lotus si také posteskl, že všechna jeho snaha o snižování emisí CO2 pak přijde vniveč, když si nějaká drzá sopka na Islandu dovolí vybuchnout. Podle Lotusu prý každý den vypustí sopka Eyjafjallajökull 150 000 tun emisí CO2, což je ekvivalent 25 000 cest kolem světa jedním novým Lotusem Elise s motorem 1,6 l.

Je sympatické, že se konečně nějaká automobilka odvážila rýpnout do hysterie kolem emisí CO2 z osobních aut a rovněž se nebála připomenout, že stačí málo (a ani to nemusí zavinit člověk), aby se do atmosféry uvolnilo za jeden den víc CO2, než kolik vypustí všechna sportovní auta na světě…

autoweb.cz

23.4.2010 10:23
Více o tématu: IslandLotusLotus Elise

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist