Lotus Exige Cup 260

Další okruhový nářez, tentokrát od Lotusu. A pak že prý opravdovým sporťákům odzvonilo...

To jsou stále nějaké řeči o ekologii, ekoterorismu a že už nikdy nebudou zábavná auta… A pak se v jednom týdnu představí Porsche 911 GT3 RS, Porsche 911 GT3 Cup a teď Lotus Exige Cup 260.

Jsme rádi, že výrobci, i přes neustálý tlak ze strany byrokratů a jiné verbeže, nezapomínají na tradiční hodnoty jako rychlost, radost a čistá řidičská nirvána.

Lotus Exige Cup 260 přináší nám, obyčejným smrtelníkům, techniku závodního Lotusu Exige pro třídu GT3. Přeplňovaná osmnáctistovka má výkon 260 koní, ale protože auto váží 890 kg a má poměr výkonu ku hmotnosti 291 koní na tunu, zdolá stovku za 4,1 sekundy. Lotus uvádí i kombinovanou spotřebu 8,5 l/100 km a emise 199 g/km CO2.

Auto má plnou silniční homologaci, ale stejně nejlépe uděláte, když s ním budete jezdit jen na okruh. Nastavení je totiž velmi extrémní a na nějaké ploužení a kličkování po hlavní třídě to nebude.

Nehledejte tu ani klimatizaci, navigaci, vyhřívaná sedadla či přípojku na iPod. Místo toho dostanete v základu klec s homologací FIA, přípravu na uchycení systému HANS, který chrání krční páteř, závodní kontrolu trakce, nastavitelné aerodynamické prvky či hasící přístroj.

V Německu přijde Lotus Exige Cup 260 na 62 950 eur bez daní a poplatků, což činí přibližně 1 950 000 korun i po zdanění. A to je docela výhodná nabídka.

autoweb.cz

28.8.2009 11:20

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist