Lotus Eagle: oficiální představení!

Lotus Eagle s uspořádáním 2+2 je první nový Lotus od roku 1995.

Do doby, než se nový Lotus Eagle představí veřejnosti 22. července na autosalonu v Londýně, přinášíme alespoň nejdůležitější informace o této novince, které se dost možná při jeho oficiálním debutu ještě změní i jméno.

Na Lotusu Eagle je nejdůlěžitější jeho zaměření na běžné silnice. Pokud si bude zákazník přát Lotus stavěný na okruhové ježdění, v nabídce bude samozřejmě zůstávat Lotus EliseLotus Exige. Projekt Eagle je určen pro zákazníky, kteří upřednostňují každodenní použitelnost a na poměry Lotusu relativní pohodlí a luxus.

Výkony a ovladatelnost však nešly stranou a řidič tak bude mít pod kontrolou atmosférický vidlicový šestiválec o objemu 3.5 litru s výkonem 280 koní. Podvozek je vyroben z lehkých materiálů a automobilka Lotus se chlubí tím, že projekt Eagle je na Nurburgringu rychlejší než Elise a stabilnější než Exige.

V interiéru 2+2 místné kabiny najdeme spoustu kůže a luxusní výbavy a veškeré ovládací prvky jsou soustředěny na řidiče. Zadní sedačky budou opravdu jen nouzové a tak využití naleznou spíše jako rozšířený zavazadlový prostor, který je ale podle Lotusu i tak dostačující. Základní prvky výbavy budou tvořit elektrická okénka a sedadla, navigace s dotykovým displayem, klimatizace a další příjemné maličkosti. Lotus si dal též záležet na bezpečnosti a automobil bude vybaven airbagy a sofistikovanou záchranou elektronikou jako je ABS a ESP. Možná namítnete, že tohle má dnes kdejaký rodinný hatchback, ale u Lotusu ještě nedávno nemontovali do aut ani čalounění.

Dodávky nových Lotusů začnou na jaře 2009 a každý rok se ručně vyrobí pouze 2000 kusů. Do budoucna se počítá i s verzí kabriolet a také s výkonnějším modelem zaměřeným přeci jen více na okruhy.

autoweb.cz

17.7.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist