Lexus LF-A bude mít zpoždění – už zase!

Modely LF-A a GS-F přijdou na trh později, než bylo původně plánováno.

Nejen pravidelné spoje městské hromadné dopravy, ale i modely automobilky Lexus budou mít zpoždění. Z firmy unikla informace, že model IS se nedočká modifikace během následujících dvou let, ačkoli nová verze měla původně přijít už na jaře příštího roku.

Kupé-kabriolet Lexus SC, oblíbený zejména v USA, se přestane vyrábět úplně a firma nepočítá s jeho nástupcem. Místo toho se údajně připravuje kabriolet na bázi modelu IS, jehož předpokládanou podobu si můžete prohlédnou v galerii pod článkem.

Očekává se i příchod Toyoty Prius ve větším a luxusnějším pojetí, které ponese na přední masce právě znáček Lexusu.

Jak vidíte, automobilka má napilno a tak nezbývá čas (a finance) na vývoj supersportu LF-A a rychlého sedanu GS-F, které nejsou na čelních příčkách seznamu priorit.

Supersedan Lexus GS-F, potenciální rival aut jako BMW M5 nebo Mercedes E 63 AMG, zatím leží u ledu, protože současná situace na trhu, zejména v USA, nepřeje žíznivým modelům.

Supersport Lexus LF-A, jehož pomalý vývoj tady propíráme často, se rovněž odkládá. Důvodem jsou jak neshody ohledně finálního designu, tak nepříjemná skutečnost, že prototypy LF-A na Nurburgringu zaostávají za očekáváním: rivalové jako Nissan GT-R nebo Corvette ZR-1 jsou na Severní smyčce rychlejší.

autoweb.cz

12.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist