Lexus IS-F Cabrio zřejmě bude

Podle posledních zpráv se opravdu chystá rychlý otevřený Lexus IS.

Když se podíváte podrobně na nový kupé-kabriolet Lexus IS 250C, zjistíte jednu velmi zásadní věc – tomuhle autu chybí výkon, rychlost a dravost. Zkrátka to nejdůležitější. Samozřejmě můžete namítnout, že typický zákazník tohoto vozu od něj neočekává nic než jen klidnou a uvolněnou jízdu, ale protože má automobilka v nabídce i Lexus IS-F, víme, že má na víc.

Podle zdroje blízkého vývoji se na kupé-kabrioletu s pětilitrovým osmiválcem o výkonu přes 420 koní již pracuje, v současné době má probíhat ladění podvozku. Lexus chce zřejmě ukázat, že není značkou „pro znuděné pány“, ale že dokáže oslovit i jinou skupinu zákazníků. Lexus IS-F je toho zářným důkazem, protože i přes své drobné chyby je to velmi působivé auto. A když vezmeme v úvahu, že se jedná vlastně o první počin automobilky na bitevním poli, kde vládne BMW M3Mercedes-Benz C 63 AMG, nelze než uznale pokývat hlavou.

Lexus IS velká fotogalerie

Lexus IS fotogalerie

Kupé-kabriolet má soupeřit přímo s BMW M3 Cabrio. Ale zatímco BMW nabízí surové zážitky díky manuální převodovce a samosvoru (sedmistupňová dvouspojková převodovka je za příplatek), Lexus IS-C (nebo jak se bude jmenovat) se bude snažit zaujmout „digitálním“ přístupem s osmistupňovým automatem a všudypřítomnou elektronikou.

Rychlý kupé-kabriolet od Lexusu by se na trh mohl dostat v průběhu příštího roku, první se dočkají zákazníci v USA. Dovoz do Evropy se prý zvažuje.

autoweb.cz

9.7.2009 8:23

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist