Lexus HS 250h představen

Lexus v Detroitu ukázal nový hybridní model příbuzný s Priusem.

Lexus oslavuje dvacáté výročí svého prvního hybridu LS 400 představením nového luxusního modelu HS 250h. Ten sdílí mnoho komponent s novou Toyotou Prius, která se rovněž představila na právě probíhajícím autosalonu v Detroitu.

Nemyslete si ale, že se jedná o nějaké lacině vyhlížející charstítko. Lexus HS 250h bude dělat čest svému jménu a to nejen kvalitou zpracování a použitými materiály, ale především výkony.

S elektromotorem je spojen zážehový čtyřválec 2,4 l a celkový výkon, který může hybridní systém generovat, je slušných 187 koní. Tato síla putuje na přední kola skrze převodovku s neustále měnitelným převodem. Přesné specifikace zatím neznáme a dá se očekávat, že pro jednotlivé trhy, ať už evropský nebo severoamerický, se budou jednotlivé hodnoty lišit.

Lexus HS 250h bude vybaven luxusními prvky, na které jsou zákazníci této značky zvyklí. Samozřejmostí je také plejáda elektronických pomocníků. V Americe se začne tento nový hybridní Lexus prodávat koncem léta, k nám by mohl dorazit do konce roku 2009. Cenu si zatím nedovolujeme odhadnout.

autoweb.cz

15.1.2009 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist