Lancia Delta se vrací

Cože, tohle má být náhrada za legendární HF Integrale?

Kdysi světoznámá italská značka Lancia neprožívá své nejlepší období. Modelová řada sestává z překarosovaných fiatů, prodeje jsou žalostné a vyhlídky do nejbližší budoucnosti žádné. Nad rozhodnutím začít prodávat v Česku starý a drahý model Ypsilon kroutí většina lidí z branže hlavou.

Právě když se zdálo, že léta kolující zvěsti nejsou ničím víc než pověstným přáním, jež zplodilo myšlenku, se Lancia pochlapila a přišla s něčím konkrétním. Díváte se na první oficiální obrázky vozu Lancia Delta, jehož veřejný debut výrobce naplánoval na ženevský autosalon.

Lancia Delta velká fotogalerie

Lancia Delta fotogalerie

Konkurence pro Subaru Impreza STiMitsubishi Lancer Evo však z téhle Delty nejspíš nevzejde: je totiž založena na Fiatu Bravo. Nečekejte tedy nic víc než pohon předních kol, solidní, leč neinspirativní jízdní vlastnosti a známou paletu motorů Multijet a T-Jet.

Také architektura palubní desky je převzatá od Fiatu, byť se dají čekat noblesnější materiály jako kůže, Alcantara a hliník.

Upřímně řečeno, docela vážně pochybujeme, na důstojné zápolení s talentovanými soupeři v segmentu C je to trochu málo. Vždyť Lancia Delta bude muset bojovat o zákazníky s takovými auty, jako je Volkswagen Golf, Audi A3 nebo BMW řady 1. A nová Delta Integrale? Ta zůstává jen zbožným přáním.

autoweb.cz

8.2.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist