Lamborghini Murciélago LP 670-4 SV Limited Edition

Supervýkonné Lamborghini bylo vyrobeno speciálně pro Čínu.

Čínský trh je pro automobilku Lamborghini z malého italského městečka Sant’Agata velmi důležitý, neboť zde loni činil meziroční nárůst prodeje 11 %. Jako poděkování pro stále se rozrůstající počet majitelů automobilů s rozzuřeným býkem ve znaku si Lamborghini pro pekingský autosalon připravilo limitovanou edici vozu Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce China Limited Edition.

Murciélago pohání atmosférický dvanáctiválec, který veškerý výkon 670 koní posílá na obě nápravy a umožňuje vozu dosáhnout 100 km/h za 3,2 s a pokračovat až k maximální rychlosti 342 km/h. V případě, že je na voze instalován „Aeropack Wing“, klesne maximální rychlost na 337 km/h, což s sebou přináší lepší přilnavost ve vyšších rychlostech a hlavně toto mohutné křídlo na zádi podtrhuje agresivní vzezření nejvýkonnějšího Murciélaga v historii.

Lamborghini z limitované edice je připraveno pouze pro desítku šťastných majitelů, kteří vůz dostanou s plaketou označující vyrobený exemplář spolu se jménem a speciálním lakem s rychlým pruhem táhnoucím se přes celý vůz v oranžové barvě značící sílu vulkánu, která je v současném okamžiku známa nejen celé Evropě.

Otázkou u toho výjimečného modelu zůstává, zdali bude vyroben na úkor „standardního“ SV či nad rámec, a celkový počet se rozroste na 360 vozů, což by v konečném důsledku mohlo mít za následek snížení exkluzivity celé edice SuperVeloce.

autoweb.cz

26.4.2010 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist