Lamborghini LP400 Countach Periscopo na prodej

Vzácné Lamborghini z limitované edice Periscopo je nyní na prodej v Autosport Designs/Lotus Motorcars na Long Islandu.

Model Lamborghini Countach byl představen na autosalonu v Ženevě roku 1971 jako futuristická studie LP500, která se vůbec neměla dostat do výroby. Díky nebývalému zájmu o tuto studii se automobilka rozhodla pro výrobu, která započala roku 1974 a pokračovala celých 16 let.

Nakonec vzniklo nespočet speciálních verzí, mezi než se řadí i vůz z roku 1976 z limitované edice 150 kusů pojmenované Periscopo podle stylu zpětného zrcátka.

O pohon se staral odlehčený dvanáctiválec 4,0 l produkující 375 koní a 365 Nm v 5000 otáčkách za minutu. Při správném zacházení s pětistupňovou převodovkou bylo dosaženo zrychlení na stovku za 5,6 s při maximální rychlosti 316 km/h.

Podle odhadu znalců na sportovní automobily s rozzuřeným býkem ve znaku by se měla cena pohybovat kolem 80 000 dolarů. Jenže celé dva roky byly věnovány důkladné renovaci interiéru a exteriéru, a tak se vůz v modré barvě Tahiti Blue s modrobílým interiérem prodává za ohromujících 395 000 amerických dolarů. Pro někoho jde možná o neuvěřitelnou částku, ale ta se nezdá zas tak velká, pokud vezmeme v potaz exkluzivitu této edice a celkový počet vyrobených vozu Countach, který činí 2042 kusů. Z nich to v současné době má přinejmenším polovička bohužel již dávno za sebou.

autoweb.cz

4.2.2010 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist