Konec světa: Ford Mustang dostane diesel!

Je to už prakticky potvrzené, legendární muscle car dostane pod kapotu důlní čerpadlo spalující mazut.

Ford neustále zvažuje oficiální dovoz vozu Ford Mustang do Evropy, neboť popularita těchto aut zde poslední dobou roste (i díky relativně příznivému kurzu dolaru). Nový Chevrolet Camaro si k evropským zákazníkům cestu našel a Ford se nestačí divit, jak mizí ze showroomu jeden za druhým.

Ford proto znovu přehodnocuje plány a zřejmě začne dovážet Mustang na speciální objednávku do Evropy na některé trhy, zejména do Velké Británie, Francie a Německa.

Nyní se ale podařilo zjistit jednu velmi, ale opravdu velmi znepokojující zprávu. Při rozhovoru se šéfem technického vývoje Mustangu Davem Pericakem magazín Autoline zjistil, že i Mustang přejde na strategii tzv. globálního auta. A to se bude týkat i motorů pod kapotou.

Tuto strategii nazývá automobilka jako „One Ford“ – například modely Ford Fiesta a Ford Focus jsou na všech trzích prakticky shodné. Postupem času dojde i na další mainstreamové modely a výjimkou nebude ani nová generace Mustangu.

Další otázky padly ohledně pohonných jednotek a nový šestiválecosmiválec doznají drobného přepracování. A teď pozor – pro Evropu se chystá i diesel! Má se jednat o novou generaci šestiválce 3,0 l, který automobilka vyrábí pro Jaguar XJ a Jaguar XF. Dostane přeplňování dvojicí turbodmychadel, bude mít výkon přes 270 koní a spotřeba by se měla udržet pod 8 litry na 100 km v kombinovaném evropském cyklu.

Jenže koupí si proboha někdo tradiční muscle car s dieselem? Ne, raději nechceme znát odpověď

autoweb.cz

8.4.2010 7:30

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist