Jaguar XFR se představí v Detroitu

Autosalon v Detroitu bude místem oficiálního debutu hodně rozzlobené kočky.

Nový Jaguar XF byl médii i odborníky přijat velice kladně a v mnoha ohledech si nijak nezadá se svými soupeři, jakými jsou zejména BMW řady 5 nebo Mercedes-Benz třídy E.

Nyní nastal čas představit ostřejší verzi, označovanou jako XFR. Po vzoru jiných vozů značky nebude R znamenat nic jiného než kompresorem přeplňovaný osmiválec, který by měl mít v XFR objem okolo pěti litrů a výkon přes 500 koní.

Zdroje z automobilky hovoří o tom, že nový Jaguar XFR se poprvé představí v lednu 2009 na autosalonu v Detroitu. Americký trh je pro Jaguar velmi důležitý, a tak je premiéra na nejvýznamnější automobilové výstavě Nového světa logickým krokem.

Jaguar XFR byl poprvé k vidění na festivalu v Goodwoodu, i když maskovaný pod karosérií základního XF. Co však technici zamaskovat nemohli, byl rachot vidlicového osmiválce dopovaného hodně rozměrným kompresorem. Předprodukční model tak zanechal velmi dobrý dojem… S blížícím se představením očekávejte koncem tohoto roku předčasné úniky informací, fotografií a nakonec i oficiální odhalení.

autoweb.cz

14.8.2008 5:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist