Infiniti plánuje tři nové modely

Brzy dorazí hatchback, kompaktní SUV i elektromobil.

Luxusní odnož automobilky Nissan se rozhodla vzít evropský trh útokem. Proto k současným modelům Infiniti FXInfiniti G přibudou tři další.

Bude se jednat o prémiový hatchback, který se postaví proti Audi A3, BMW řady 1 a chystanému hatchbacku od Lexusu. Hatchback bude sdílet základ s novým Mercedesem třídy A, tato platforma vzejde z nově navázané spolupráce mezi koncerny Renault/Nissan a Daimler. Díky tomu by se mohly výrazně snížit náklady a automobilka bude moci nejen nasadit velmi příznivou cenu základního modelu, ale rovněž si v prémiovém segmentu dovolit trochu větší marže u těch vrcholných.

Na stejné platformě zřejmě dorazí i kompaktní SUV s pohonem předních nebo všech kol. Použité motory budou pravděpodobně shodné a mezi rivaly se dá počítat například Ford Kuga, Volkswagen Tiguan nebo BMW X1. Malé SUV i hatchback dostanou nové motory, na jejichž vývoji bude Infiniti spolupracovat. Připravuje se například nový dvakrát přeplňovaný diesel o objemu od 1,6 do 2,0 l. Možná je ale i implementace motorů od Mercedesu.

Třetím modelem, který se dostane do prodeje v roce 2012 až 2013 bude elektromobil postavený na bázi modelu Nissan Leaf. Auto od Infiniti bude prakticky shodné, dostane jen luxusnější výbavu a hodnotnější interiér. Zatím to ale vypadá, že bude k dostání jen formou zvláštního pronájmu, podobně jako to dělají jiné automobilky.

Ještě se hovoří o městském supermini, které by mělo být podobné velikosti jako Smart nebo Toyota iQ. Má dostat nový tříválec umístěný vzadu.

autoweb.cz

12.5.2010 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist