Hyundai i10: korejský Fiat Panda

Hyundai i10 je nové malé auto, jehož rivaly budou kromě Pandy i kolínská trojčata Citroen C1, Peugeot 107 a Toyota Aygo.

Díváte se na první fotky nejmenšího modelu Hyundai, který v nabídce nahradí přestárlý Atos. i10 má zcela jasně namířeno do města, o čemž svědčí jeho subtilní délka (3565 mm) i šířka ((1595 mm).

Hyundai I10 by měl být poháněn benzínovým motorem 1,1 l o výkonu 50 kW (68 koní). Ve Velké Británii, odkud pocházejí tyto snímky, Hyundai slibuje spotřebu 4,7 l/100 km a emise CO2 119 g/km.

Hyundai prý bude vyrábět i10 výhradně v pětidveřovém provedení. I z designu je zřejmé, že cílovou skupinou jsou prakticky smýšlející lidé. Tisková zpráva britského zastoupení také zmiňuje, že i10 „má plnohodnotné víko zavazadlového prostoru, nikoliv jen kus skla“. Což je zřejmá narážka na trojici z Kolína.

V Británii se i10 začne prodávat už v březnu 2008, a to s elektrickými okny, centrálním zamykáním, čtyřmi airbagy a pěti lety záruky již v základu. O předpokládaném uvedení na český trh nevíme nic bližšího.

autoweb.cz

2.11.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist