Hummer v New Yorku

H2 i H3 dostávají nové osmiválce, vylepšením prošel také interiér většího z obou modelů.

Nejdrsnější odnož koncernu General Motors vyslyšela zoufalé nářky zákazníků, kterým pod kapotou nejmenšího Hummeru chyběly tři válce. Na autosalonu v New Yorku spatří světlo světa verze Alpha, vybavená poctivou americkou véosmičkou.

Z objemu 5,3 l nový motor vyvine 295 koní a 430 Nm, což je ve srovnání s 220 k/305 Nm stávajícího řadového pětiválce Vortec 3.5 vítaný nárůst. I když, jak se to vezme. H3 sice moc nejede, ale má prachbídnou přilnavost, brzdy jako ze sedmdesátých let a karoserii, která nikdy nejde daleko pro nebezpečné rozkolébání. Máme obavu, že ze silnějším motorem to bude poněkud o ústa.

Všechny H3 dostávají pro následující modelový rok bohatší bezpečnostní výbavu, obsahující mimo jiné stabilizační systém, dvoufázové čelní airbagy či monitorování tlaku v pneumatikách.

Větší model H2 prodělal dílčí modernizaci. Má zcela nový interiér, který už tolik nepřipomíná náklaďák, a silnější motor V8 6,2 l z Cadillaku Escalade. V této instalaci zvládne 393 koní a 564 Nm. Standardní výbava byla rozšířena o tytéž bezpečnostní technologie jako v případě H3.

autoweb.cz

28.3.2007 9:27

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist