Horská dráha Ferrari v Abu Dhabi

Každý, kdo chce závodit ve Ferrari, bude mít konečně příležitost.

O projížďce v jakémkoli voze maranellské automobilky sní generace za generací a každý malý kluk se doslova hádá za to své vysněné Ferrari 430 Scuderia, Ferrari F458 Italia, protože to je prostě to nejlepší, co zná.

Pro potěchu mysli i duše fanoušků Ferrari vzniká jakási meka všech Ferraristů v Abu Dabi na ostrově Yas. Jde o největší a nejpompéznější atrakci Ferrari na celém světě, jejíž otevření je plánováno na druhou polovinu letošního roku.

Za branami tohoto zábavního parku lze najít kromě dvacítky atrakcí také spousty obchodů a restaurací se zbožím typickým pro italskou značku.

Jednou z hlavních atrakcí pro budoucí návštěvníky je ale obří horská dráha GT pro dvě skupiny cestujících. Na paralelních drahách závodí proti sobě také podél skutečného okruhu Formule 1 ve vozítkách se čtveří sedadel s designem Ferrari F430 Spider.

Stavitel horské dráhy ještě nechce zveřejnit podrobné technické informace, ale říká se, že by se mělo jednat o jednu z nejrychlejších drah na světě. Dosahovaná rychlost se prý přiblíží 200 km/h, takže bude směle konkurovat horské dráze na Nürburgringu.

No, my bychom sice dali raději přednost skutečné projížďce ve skutečném Ferrari po skutečném okruhu, jenže k tomu nám pár peněz (které zaplatíte za lístek na horskou dráhu) asi stačit nebude…

autoweb.cz

16.3.2010 9:39

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist