Honda CR-Z již na jaře 2010

Sportovní kupé odkazující na legendární CR-X se začne prodávat za necelý rok.

Od doby, kdy Honda představila koncept Honda CR-Z, uplynulo již hodně vody. Nakonec se z konceptu sportovního kupé vyklubal hybrid, který sdílí techniku s Hondou Insight. Pak se ale kvůli „krizi“ začalo říkat, že CR-Z nebude, že na něj není na trhu místo…

Jenže dnes přišla Honda s oficiálním prohlášením, že kupé CR-Z bude a to v únoru 2010, kdy se má začít prodávat. Jeho sériovou podobu tak uvidíme ještě do konce tohoto roku.

Těžko říci, co se dostane pod kapotou. Pohon z Hondy Insight by byl na sportovní kupé trochu nedůstojný, takže Honda asi nasadí nový hybridní pohon o výkonu kolem 150 koní. Kupé CR-Z bude zřejmě docela lehké a kompaktní, takže by mu měl takový výkon stačit. Očekávejte zrychlení na stovku do 10 sekund a maximální rychlost necelých 200 km/h.

Honda se zřejmě bude snažit dostat s emisemi pod 110 g/km CO2, k čemuž dopomůžou také pneumatiky s nízkým valivým odporem, systém stop-start a nízký koeficient odporu vzduchu do 0,27.

autoweb.cz

13.7.2009 8:30

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist