Heffner Lamborghini Gallardo – druhý pokus

Další zvýšení výkonu pro Lamborghini, tentokrát do čtyřciferných hodnot.

Lamborghini Gallardo z dílny jistého pana Heffnera jsme vám již ukázali. Tehdy se jednalo o první pokus a i když se zkušeným technikům podařilo vyhnat výkon na 930 koní (na kolech), nebyl zákazník tak úplně spokojen. Jeho cílem bylo dosáhnout na kolech vyššího výkonu, než jaký odevzdává Bugatti Veyron na klikové hřídeli.

Heffner se tedy pustil znovu do práce a dalšími úpravami na motoru, řídící jednotce a turbodmychadlech se nakonec podařilo výkon dotlačit až na 1005 koní a točivý moment na hodnotu 1036 Nm.

Dalším přáním zákazníka bylo omezit tlak turbodmychadel na první dva rychlostní stupně, aby se s autem dalo jezdit pohodlně a bezpečně v městském provozu.

Je až s podivem, kam jsou ochotni někteří zákazníci, kteří nemají starosti s jakoukoli částkou na výsledné faktuře, zajít. Možná si řeknete, že Veyron má sice o 4 koně menší výkon, ale že je exkluzivnější a dá se s ním jezdit každý den, jenže Veyron váží skoro dvě tuny a toto Lamborghini ani ne 1500 kg. Výsledný poměr výkonu a váhy si jistě dokážete dopočítat sami.

Doufejme, že nyní již bude zákazník spokojený a nebude vyžadovat další zvýšení výkonu. Pak už by asi pomohl jedině motor ze stíhačky.

autoweb.cz

18.8.2008 6:22

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist