General Motors bude mít menší SUV

Koncern General Motors zmenší platformy pro vozy SUV.

Američané začínají chápat význam menších aut. Automobilky mění své plány, přepočítávají ekonomické odhady a shazují ze stolu projekty gigantických SUV, které při každém přidání plynu rozpustí tolik ledovců, že se zaplaví polovina Bangladéže.

General Motors tak připravuje rozsáhlou restrukturalizaci a na rýsovací prkna směřují nové platformy pro nová, ale menší SUV. Vznikla tak platforma Lambda, na které mají vyrůst nové menší modely, které budou šetřit benzín.

Současnými reprezentanty největších SUV jsou Chevrolet TahoeGMC Yukon. Ti do roku 2012 zmizí a nahradí je nová generace modelů na platformě Lambda s hybridními pohony. General Motors chce přejít na SUV velikosti Porsche Cayenne či Audi Q7, která se těší v USA velmi dobré pověsti.

Normálně nás dění za Atlantikem nezajímá, ale podobné manýry připravuje i Land Rover a další výrobci. Všichni chtějí zmenšit a odlehčit svá největší SUV, aby se vešli do budoucích emisních limitů EU.

autoweb.cz

23.6.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist