Ford Police Interceptor

Ford představil vlastního likvidátora silničních pirátů...

Ford má současné době v Americe 70% podíl na trhu policejních vozů, již několik desítek let dodává policejním sborům patřičně upravené automobily. Nejnovější počin Ford Interceptor vychází ze sériového modelu Fordu Taurus, který byl pro potřeby policie náležitě upraven. A to, ať už jde o bezpečnost, ekonomiku provozu, kvalitu a nové technologie.

Pod kapotou najde své místo jeden z dvojice šestiválců, první o výkonu 260 koní a druhý o výkonu 365 koní, které putují na všechna kola. Podle tvrzení představitelů automobilky Ford se obě pohonné jednoty pyšní výkony osmiválců se spotřebou šestiválců, což je pro drsné chlapíky v policejních uniformách jistě důležitější fakt než informace o nižších emisích CO2 oproti předchozímu populárnímu modelu Ford Crown Victoria.

Nový stabilizační systém pomůže při zvládaní krizových situací stejně jako vyztužená karoserie, která je nyní daleko odolnější, a tak se můžeme v televizi čí na internetu těšit na více efektních zastavovacích manévrů. Tenhle model je totiž určen nejen k pronásledování (Pursuit), ale právě i k srážení ujíždějících vozidel ze silnice.

Jelikož policisté budou trávit za volantem mnohdy spoustu času, jsou pro ně připraveny pohodlné sedačky, které podle prvních obrázků postrádají jakékoli boční vedení, což při klidné jízdě nemusí vadit, ale při ostré policejní jízdě moc opory řidiči nenabídnou. Ale aspoň se do nich vejde průměrné americké policejní pozadí živené doughnuty a kávou…

Myslíte, že by si tento policejní Interceptor získal větší respect, než OctaviePassaty R36 našich ostrých hochů?

autoweb.cz

15.3.2010 1:15

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist