Ford Focus RS oficiálně!

Ford se rozhodl po několika únicích informací uvolnit oficiální fotografie a informace o novém Focusu RS.

Už nemusíme čekat do 22. července, kdy se Focus RS ukáže na autosalonu v Londýně. Ford totiž vypustil první oficiální fotogalerii a technické informace.

Asi nemusíme popisovat, čím Ford Focus RS je. Ve své druhé inkarnaci dostane přeplňovaný pětiválec 2.5 z Focusu ST, ale vyladěný na rovných 300 koní a 410 Nm. Síla bude přenášena na přední nápravu prostřednictvím samosvorného diferenciálu od firmy Quaife. Ale pozor! Stále probíhá vývoj, takže možná se dočkáme ještě vyššího výkonu nebo aspoň nějakého oficiálního paketu na jeho zvýšení.

I když se může zdát, že design má hlavně upoutat, všechny ty výdechy a spoilery mají svou funkci. Stejně jako třeba na vozech Mitsubishi Evo nebo Subaru Impreza STi. Ford sice tvrdí, že Focus RS je úplně nový model, ale je asi každému jasné, že velká část komponentů bude vycházet z modelu Focus ST, což ale není vůbec na škodu. Asi největší technickou změnou je přenastavení podvozku, který má o 40 mm širší rozchod.

Ford Focus fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Ford Focus fotogalerie

Na přední nápravě se objevuje upravené zavěšení Fordem nazývané jako „RevoKnuckle“, která spolupracuje s diferenciálem Quaife. Omezuje se tím přenos točivého momentu do řízení, zlepšuje se zpětná vazba a trakce. Nejen díky tomu trvá Focusu RS sprint na stovku pod 6 sekund.

Jestli to funguje, poznáme až při první testovací jízdě. Jenže Focus RS se stále ještě vyvíjí, aby byl plně schopný konkurovat Imprezám a jiné všežravé havěti. A tak se na trh dostane až začátkem roku 2009.

autoweb.cz

7.7.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist