Ford Fiesta ST a Focus ST: tovární tuning

A pozor, nemluvíme tady o spoilerech: Ford připravil pakety na pořádné zvýšení výkonu!

Evropský Ford si je vědom potenciálu tuning scény: nejdříve to zkusil s optickými sadami a nyní přichází tuning motorů. Názvy obou power packů výmluvně naznačují, kam se vyšplhá výkon upravených modelů: Ford Fiesta ST 185 a Ford Focus ST 260 zní našim uším velmi slibně. Na veřejnost prosákla také informace, že posílený motor ve Focusu ST 260 vyvine přes 400 Nm! Aby to stávajícím majitelům nebylo líto, mohou si nechat paket namontovat do své Fiesty či Focusu i dodatečně.

Ford Focus fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Ford Focus fotogalerie

A teď ty špatné zprávy. Zaprvé, v tuto chvíli nikdo kromě lidí od Modrého oválu neví,  v čem přesně úpravy spočívají. Pouhé přeprogramování řídicí jednotky? Výfuk s volnějším průtokem? Nebo dokonce kompresor (pro Fiestu)? Můžeme jen hádat.

Druhá špatná zpráva je ve svých důsledcích ještě ponuřejší: oba pakety vznikly v rámci aktivit britského Fordu a prozatím nebudou k dostání nikde jinde než na britských ostrovech. Což může něco znamenat, ale nemusí. Vždyť i optický program Ford Individual se původně zrodil jako víceméně privátní aktivita Fordu v Německu a třeba populární tuning paket John Cooper Works pro Mini také nejprve atakoval peněženky anglických realitních agentů, než expandoval do celého světa – už jako součást originálního příslušenství Mini. Není důvod nevěřit, že pakety pro rychlé Fordy potká stejný osud.

autoweb.cz

3.1.2008 9:45

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist