Fiat 500 Abarth

Fiat představil zahajovací limitovanou edici „Opening Edition“ modelu 500 Abarth.

Netrpělivé čekání je u konce! Nejočekávanější ostré supermini poslední doby Fiat 500 Abarth je tady. Bohužel ale bude vyrobeno pouze 100 kusů a jen pro italský trh.

Původně se očekávalo, že Fiat 500 Abarth dostane přeplňovaný čtyřválec 1.4 o výkonu 135 koní. Model „Opening edition“ má ale výkon 160 koní a tak se příznivci konečně dočkali odpovědi na Mini Cooper S. Točivý moment 230 Nm při 3000 ot/min bude malému vozítku jistě stačit. Díky těmto parametrům pojede Abarth stovkou už za 7,4 sekundy a maximálně 211 km/h.

Fiat 500 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Fiat 500 fotogalerie

Velkých úprav se dočkal podvozek a zejména brzdy. Kotouče jsou mnohem větší a nyní jim asistují speciální brzdové destičky. Podvozek byl snížen a přitvrzen, kola jsou nyní 17“ a obuta do pneumatik Pirelli PZero Nero.

Fiat 500 Abarth Opening Edition bude zatím k dostání pouze v Itálii. Brzy se ale představí celosvětová verze, kterou si budete moci pořídit i u nás.

autoweb.cz

9.7.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist