Fiat 500 Abarth Essesse

Ještě ostřejší a agresivnější pětistovka chce zadupat Mini Cooper S do země.

Když se na světě objevil první nový Fiat 500, byla to taková senzace, že většina lidí se odvrátila od Mini a začala vynášet malého fiátka do nebes ještě před tím, než se s ním vůbec svezla.

Jenže pak přišly první testy. Fiat nebyl zas až tak dobrým autem a ačkoliv jeho design a chytré řešení interiéru dokázaly okouzlit, odborníci zapochybovali nad tím, jestli bude někdy schopen postavit se dražšímu a také propracovanějšímu Mini.

Fiat nabídl alternativu, kterým přišla základní pětistovka příliš holčičí a nezáživná. Objevil se první Fiat 500 Abarth v omezené sérii Opening Edition, který naznačil, kudy se bude nejostřejší verze malého Fiatu ubírat.

Fiat 500 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Fiat 500 fotogalerie

A nyní tady máme další evoluční krok, který nese označení 500 Abarth SS.

Na fotografiích je vidět velmi agresivní bodykit s vystrčeným nárazníkem a rozšířenými prahy, přesně jako u původních pětistovek Abarth. Nová 17“ kola se do rozšířených podběhů sotva vejdou. Pod kapotou se mačká turbodmychadlem přeplňovaná čtrnáctistovka s výkonem okolo 170 koní (přesná hodnota výkonu ještě ještě nebyla potvrzena) a elektronická náhražka samosvorného diferenciálu. Vedle silniční verze pózuje ještě okruhový model, který bude bojovat v šampionátu Fiat 500 Challenge, který vznikl po vzoru Mini Challenge a nemyslete si, že se tu jedná jen o prvoplánovou marketingovou akci, na trati se odehrává opravdová řežba, o které si může pravidelný divák Formule 1 nechat jen zdát.

Produkční Fiat 500 Abarth SS se ukáže na autosalonu v Paříži, zde bude zveřejněna i jeho předpokládaná cena, datum zahájení prodejů a hlavně přesné technické specifikace, se kterými vás samozřejmě seznámíme.

autoweb.cz

24.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist