Fiat: 500 Abarth Essesse a také ostatní

V Paříži se to na stánku Fiatu točí jen okolo malé ale rozběsněné pětistovky.

Ano, Fiat do Paříže přivezl i jiná auta, jenže největší tlačenice byla okolo modelu 500. Možná kvůli tomu, že se zde pohybovaly ty nejlepší hostesky, ale kvůli tomu tu přeci nejsme… Vedle standardních verzí pětistovky se tu ukázal hlavně Abarth Essesse, který je hozenou rukavicí Mini Cooperu S.

Fiat 500 Abarth Essesse jsme vám již představili, takže jen ve stručnosti – pod kapotou pracuje nadopovaná čtrnáctistovka s výkonem přes 170 koní a točivým momentem 240 Nm. Podvozek doznal zásadních změn, stejně tak přenos síly na silnici, který obstarává elektronický samosvorný diferenciál.

Fiat 500 fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Fiat 500 fotogalerie

Fiat 500 Abarth SS se začne prodávat již brzy a podle všeho si budete moci některé optické doplňky pořídit i na obyčejnější verze pětistovky. Jenom si pak nesmíte zoufat, až vaši ospoilerovanou a osamolepkovanou třináctistovku JTD zadupe do země kdejaké Mini One.

A jako zajímavost ještě uvádíme, že pro Fiat 500 Abarth bude vypsán okruhový šampionát Fiat 500 Challenge, který se představí jako doprovodný program některé z atraktivních okruhových sérií.

autoweb.cz

3.10.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist