Ferrari F458 Italia: nové fotky a video

Ferrari uvolňuje další fotografie a nové video supersportu F458 Italia.

Ferrari F458 Italia jsme vám již představili. Nyní Ferrari pouští do světa další a další fotografie a videa, než se nový supersport ukáže prvně veřejnosti na autosalonu ve Frankfurtu. Představení by se měl zúčastnit i Michael Schumacher, který se na vývoji Ferrari F458 Italia podílel.

Určitě už znáte všechny technické podrobnosti, tak jen připomeneme, že Ferrari F458 má uprostřed uložený atmosférický osmiválec 4,5 l o výkonu 570 koní a točivém momentu 540 Nm, že dá stovku za 3,4 sekundy a že jede maximálně 325 km/h.

Novinkou v tomto Ferrari je systém monitorování motoru, který vám řekne, jak rychle můžete jet. Plno senzorů snímá teplotu a tlak provozních náplní a informuje vás, zda se auto stále zahřívá, zda už je připraveno k ostrému nasazení, či je potřeba trochu zvolnit na nechat ho odpočinout.

Samozřejmostí je i ovladač nastavení motoru a převodovky, který obsahuje několik režimů od „sněhu“ až po nejostřejší „RACE“. Ten vám dovolí auto pořádně prohnat po okruhu a stále nad vámi drží ochranou ruku elektronický strážce. Pokud tohle všechno vypnete, je pak případný problém pouze vaším problémem.

Už se nemůžeme dočkat, až tohle Ferrari uvidíme (a uslyšíme) v akci…

 

autoweb.cz

28.8.2009 8:31

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist