Ferrari California také s manuálem

Ručně řazená převodovka si našla cestu i do nejnovějšího Ferrari.

Nový model Ferrari California se ještě ani nezačal pořádně prodávat a hned byly v řadách ortodoxních nadšenců slyšet hlasy přirovnávající Californii k holčičímu autu. Jako by ani nevěděli, že je schopno dosáhnout 100 km/h za 3,5 sekundy a upalovat až 300 km/h.

Důvod je prostý, California bude vybavena pevnou skládací střechou, které mnoho konzervativních lidí prostě nemůže přijít na chuť, a také robotizovanou převodovkou. Automobilka Ferrari ale reaguje na kritiku a pro své zákazníky, kteří stále upřenostňují klasický manuál před mnohem rychlejší a dravější sekvenční skříní, nabídne v modelu California i ručně řazenou šestistupňovou převodovku. Takových zákazníků je jen asi 10 %, ale podle automobilky je to stále silná skupina vyznávající tradice značky.

Dalším doplňkem bude příplatkový HGTC Handling Pack. Nová, lehčí kola sníží neodpruženou hmotnost až o 12 kg, zatímco nové nastavení podvozku se postará o ostřejší reakce. Nový model tak bude schopen nejen pohodlně proplouvat městem, ale také zajíždět rychlá kola na okruhu. Tím bude jistě kritikům učiněno zadost a Ferrari California přestane být považováno za pozérské auto na bulváry (ačkoli přesně tam se s ním bude většina majitelů a majitelek ukazovat).

autoweb.cz

29.8.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist