Ferrari California oficiálně odhaleno

Nejmenší Ferrari bylo představeno - přes internet.

Nejen na živo před vybranou veřejností, ale i na internetu byl oficiálně představen vstupní model do rodiny vozů Ferrari. Automobilka spustila portál, ne němž si může veřejnost zjistit vše potřebné o novém základním modelu se vzpínajícím se koníkem ve znaku.

Informace o Ferrari California jsme vám již několikrát přinesli, takže můžete vše potřebné zjistit v našich starších článcích.

Pokud se vám nechce klikat, připomeneme, že model California je kupé-kabrioletem s pevnou skládací střechou a ačkoli je mnohými ortodoxními fanoušky označován jako auto pro pozéry a slečinky, pod kapotou se skrývá pravý poklad.

Vidlicový osmiválec o objemu 4,3 l má výkon 460 koní a charakterní zvuk typický pro všechny vozy Ferrari. Samozřejmostí je sekvenční převodovka F1 a nebo také tradiční manuál, který automobilka nabídla o něco později jako reakci na volání zákazníků.

Automobil rovněž vyvrací veškeré spekulace o svém potenciálu schopností zrychlit na stovku pod 4 sekundy a dosáhnout až na 300 km/h. Ačkoli podává více než uspokojivé výkony, dokáže být i šetrný k životnímu prostředí. Na 100 km spotřebuje pouze 13 litrů benzínu a vypustí něco málo přes 300 g/km CO2, což z něj činí jedno z nejekologičtějších Ferrari vůbec.

Samozřejmostí je i propracovaný elektronický systém jízdní stability nazvaný F1-trac, který pomůže začínajícím řidičům (a řidičkám) udržet rozdováděné Ferrari pod kontrolou. Ti zkušenější ho však mohou vypnout.

Pokud chcete vidět Ferrari California na vlastní oči, vypravte se na autosalon do Paříže, kde bude 2. října představen veřejnosti.

autoweb.cz

22.9.2008 6:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist