Felipe Massa se vrátí až v roce 2010!

Massa už letos do bojů o titul nezasáhne. Soustředí se na rekonvalescenci.

Felipe Massa po dohodě s lékaři a týmem Ferrari dospěl k závěru, že již nemá smysl usilovat o návrat do kokpitu Ferrari ještě letos a místo toho se soustředí na svou úplnou rekonvalescenci a přípravu na sezónu 2010.

Felipe Massa má stále problémy s levým okem, o které při smolné nehodě v Maďarsku málem přišel. Lékařům se však podařil „zázrak“ a Felipe Massa by si nemusel z nehody odnést trvalé následky.

Massa nyní podstupuje další léčbu a i s pomocí doktora závodníků Indycar Stephena Olveyho je jeho zotavování velmi rychlé. Podle Ferrari by se sice do kokpitu mohl vrátit ještě letos, ale již by neměl ani teoretickou šanci na boj o titul, což by bylo zbytečné riskování. Zvláště s přihlédnutím k okolnostem, že jeho zranění není ještě úplně vyléčené.

V kokpitu ho prozatím zastupuje Luca Badoer, dlouholetý testovací pilot Ferrari. Na jeho hlavu se sice snáší velmi tvrdá kritika, ale ono není úplně jednoduché vrátit se do ostrého závodění ve formuli 1 po tolika letech. My bychom všechny ty kritiky jeho schopností posadili do kokpitu F1, ať se předvedou…

Spekuluje se, že místo Badoera by se mohl do kokpitu Ferrari posadit Giancarlo Fisichella, který dokončil minulý závod ve Spa na fantastickém druhém místě. Zpráva ale nebyla odnikud potvrzena, ani samotným Fisichellou, týmem Ferrari či Force India, za který italský veterán závodí.

autoweb.cz

2.9.2009 9:35

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist