Elektrický Trabant již ve Frankfurtu

Na autosalonu ve Frankfurtu se představí koncept elektromobilu Trabant.

Na tráboše si všichni pamatujeme a neznáme nikoho, kdo by s ním aspoň kousek nejel. Tento produkt nemohl být se svou „kvalitou“ zpracování, výkonem, bezpečností a designem snad lepším symbolem socialismu. Až se divíme, proč tohle všechno chce polovina národa zpátky

Nyní ale má být všechno jinak. Ve Frankfurtu se má představit koncept elektrického Trabantu, který bude svého předchůdce připomínat prakticky jen retrodesignem.

Společnost Herpa, která moderní a ekologický Trabant připravuje, se nyní dohodla s několika investory a rýsuje se prý i statní dotace. Nové auto má mít pokrokový elektrický pohon umožňující dojezd až 250 km. Elektrický prototyp totiž váží jen 1000 kg a má na střeše solární panel, který pomáhá baterie dobíjet.

Zatím neznáme žádné podrobnosti, ale podle všeho má být prototyp plně funkční. Počkejme si tedy do Frankfrutu, tam Herpa odhalí i technické podrobnosti a své další plány. Zejména to, kdy by se měl elektrický Trabant začít prodávat a za kolik.

 

autoweb.cz

17.8.2009 9:15
Více o tématu: autotrabant

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist