Dodge Viper SRT10 ACR-X

Pekelný okruhový speciál, který na silnici nesmí. Ale co by tam, proboha, dělal?

No jen si představte, jak by se muselo s tímhle monstrem jezdit v provozu. Ostré řízení, kousavé brzdy, brutální desetiválec, pneumatiky, které fungují jen tehdy, pokud se zahřejí… Nevíme, jak vy, ale my bychom dali přednost nějaké uzavřené závodní trati, kdy se přeci jen limitům tohohle šíleného Dodge Viper přiblížíte snáze a bezpečně.

Jediné, co potřebujete, je zaplatit přibližně 110 000 dolarů. Dostanete za to Dodge Viper SRT10 ACR-X, který má vpředu uložený atmosférický desetiválec 8,4 l o výkonu 640 koní a který váží o přibližně 80 kg méně než standardní model. A to má upravená verze samozřejmě docela těžkou ochrannou klec, hasící systém a samozřejmě aerodynamické doplňky, které také přidají pár kilo.

Podvozek je samozřejmě plně nastavitelný, stejně tak aerodynamika a brzdy. Tohle je prostě čistokrevné závodní auto, které si ale můžete normálně koupit.

Viper ACR-X byl vyvíjen tak, aby odolal nasazení v ostrém závodě, takže to není jen hračka pro zámožné, kteří si pronajmou okruh, ale i pro ty, kteří to se závoděním myslí opravdu vážně. Podle výrobce auto zvládne konzistentně zajíždět časy 1:31,0 na okruhu Laguna Seca, a to je velmi slušný čas.

V roce 2010 také startuje série Dodge Viper Cup, ve které budou jezdit právě vozy ACR-X. Nebude se jednat o nějaké závodění pro legraci, neboť ti, kteří se umístí v první pětce, budou odměněni finančně, což jim určitě pokryje většinu nákladů. Vítěz série deseti závodů pak ještě získá 25 000 dolarů. Sponzorem je Dodge Racing a úpravce Mopar.

autoweb.cz

11.12.2009 9:07
Více o tématu: autoDodgeDodge Viperdolar

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist