Dodge Challenger: technické detaily a cena

Zatím to není úplně oficiální, zdá se ale, že údaje pronikly ven z věrohodného zdroje. A cena? Ta se nám fakt líbí!

Zákazníci v Americe už od 3. prosince mohou skládat zálohy na nový Dodge Challenger. Zpočátku (od února příštího roku) bude v prodeji jenom vlajková loď, nejsilnější Challener SRT8 a to v limitované edici v černé, stříbrné, nebo oranžové „HEMI“ barvě. Pod kapotou bude mít osmiválec 6.1 l HEMI a v prvních měsících bude výhradně s pětistupňovým automatem. Potom přijde šestistupňová manuální převodovka a také slabší modely s motory V6 3,5 l a HEMI V8 5,7 l.

Model SRT8 bude začínat na 37 995 dolarech, což je při současném kursu v přepočtu – držte se – necelých 700 tisíc! Ano, osmiválec HEMI v úžasné retro karoserii za méně peněz, než Octavia RS… Bohužel za tuhle cenu Challenger rozhodně neseženete v Evropě, pokud se tu vůbec bude prodávat.

Modely s manuální převodovkou dostanou Hill Assist, aby to Američanům, zvyklým na automaty, při rozjíždění do kopce necouvalo. V roce 2009 přijde na trh kabriolet a o dva roky později nahradí základní 3,5 litrový šestiválec nová čtyřlitrová jednotka Phoneix. Počítá se také s posílenou verzí špičkového motoru, který se pravděpodobně zvětší na 6,4 litru a jeho výkon vyskočí na 450 až 500 koní.

V seznamu příplatkové výbavy najdete špičkové stereo Kicker se 13 reproduktory, dvacetipalcová kola s pneumatikami šířky 245 mm, samosvorný diferenciál (ohó!), mlhovky, nádech na kapotě, nezbytné černé pruhy, kožené obšití volantu a řadicí páky a zadní křídlo.

Chrager se bude vyrábět ve stejné továrně jako Dodge Charger, Dodge MagnumChrysler 300C, v kanadském Ontariu. Jestli se tohle auto (a to samé platí o jeho konkurentovi, novém Chevroletu Camaro) nebude dovážet do Evropy, tak budeme opravdu, ale opravdu hrozně smutní.

autoweb.cz

6.12.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist