Dodge Challenger konečně bez tajemství

Je tohle nejkrásnější americké auto roku 2008?

Retro vlna neslábne: tohle je nový Dodge Challenger, netrpělivě očekávaný jmenovec slavného modelu ze 70. let. Automobilce Dodge se velmi dlouho dařilo tajit podobu sériového vozu. Ještě před několika dny byly špionážní fotky to nejlepší, co jsme vám mohli nabídnout.

Necelý měsíc před svým oficiálním debutem na autosalonu v Chicagu se Dodge Challenger ukazuje světu alespoň na obrázku. Auto je postaveno na stejné platformě jako nám dobře známý Chrysler 300C. Díky karoserii kupé je však Challenger o 10 cm kratší.

Také paleta pohonných jednotek je chudší než u 300C, ale to nám  rozhodně nijak nevadí: Challenger se totiž bude vyrábět zatím jen jako SRT8, tedy s osmiválcem HEMI V8. Ted dává z objemu 6,1 l uvolněných 431 koní (71 koní na litr) a 569 Nm, což by mělo stačit na stylový „drag race“ od semaforu k semaforu.

Vzhledově Challenger zachovává věrnost konceptu, což se čekalo, nicméně je tady několik drobných změn: například chromovaná mřížka byla nahrazena černou, jakou měl i původní Challenger.

Z fotky se zdá, že nový Challenger vypadá opravdu výborně. Ford Mustang bude mít ode dneška mnohem těžší život.

autoweb.cz

28.1.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist