Crossover Mini se bude jmenovat Crossman

...alespoň pokud se dá věřit lidem z vedení automobilky. Jméno má být kombinací slov Crossover a Clubman. Ehm, jak nápadité!

Mini zahájilo mohutnou ofenzivu. Clubman už se začal prodávat, nový kabriolet tu bude co nevidět a mluví se dokonce o jakémsi odvozeném sportovním kupátku. BMW ovšem také pracuje na crossoveru, čili kombíku se zvýšeným podvozkem.

To samozřejmě není žádné překvapení, mluví se o tom už delší dobu a po internetu koluje spousta špionážních fotek. Až dosud se ovšem mělo zato, že se nová verze bude jmenovat Monte, nebo Colorado. Podle nedávného rozhovoru, který šéf Mini Kay Segler poskytl německému magazínu Auto Motor und Sport, se bude lehký teréňáček nejspíš jmenovat Crossman.

Mini Crossman se bude vyrábět v rakouské továrně Magna-Steyr a ročně má vzniknout 80 tisíc kusů. Začít by se mělo v roce 2010.

Tím názvem si upřímně nejsme moc jisti. Crossman nám evokuje voňavku, šilhavý pohled a některým dokonce člověka, který si není jistý svou sexuální orientací. Navíc jsme si vzpomněli na Buick LaCrosse, který se v Kanadě prodává pod jménem Allure, protože LaCrosse v Québeckém slangu znamená masturbaci. Colorado by se nám přece jen líbilo víc…

autoweb.cz

19.12.2007 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist