Corvette ZR1 na Nurburgringu

Chevrolet Corvette ZR1 pokořila Nurburgring Nordschleife.

Byl Nissan GT-R konečně poražen? Zdá se, že ano. Aspoň podle oficiální zprávy Chevroletu. Podle ní v pátek ráno dosáhla Corvette ZR1 času 7:26,4. Automobil byl sériově vybaven kromě rádiové komunikace a bezpečnostního vybavení. Nebylo přesně uvedeno, co toto bezpečnostní vybavení znamená, ale podle vzoru Audi R8 V10 by nás to mohlo napadnout. Stejně tak bylo auto vybaveno silničními pneumatikami a spalovalo obyčejný benzín od pumpy.

Corvette ZR1 řídil vedoucí vývoje Jim Mero. Podle něj by auto mohlo jet ještě rychleji, kdyby nebyly některé zatáčky vlhké a na dlouhé rovince nefoukal silný čelní vítr. Prý není čas 7:20 a možná i 7:15 nereálný.

Jenom připomeneme, že Corvette ZR1 je poháněna kompresorem přeplňovaným osmiválcem LS9 6.2. Má výkon 638 koní, z 0 na 100 km/h zrychlí za 3,4 sekundy, čtvrt míle urazí už za 11,3 sekundy a jede až 330 km/h. To vše při ceně v přepočtu 1,6 milionu korun. Auta ale budou k dispozici pouze ve vybraných prodejnách po celém světě.

Chevrolet slíbil brzy pustit do světa oficiální video z rekordního kola, to kvůli skeptikům. Zapřisáhlí příznivci značky tak mají další trumf do hospodských diskusí, jestli je lepší Porsche Turbo, Nissan GT-R nebo Vette. Na jejich straně tak nestojí jen brutální výkon v přímce ale konečně i ultimativní ovladatelnost.

autoweb.cz

30.6.2008 7:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist