Co týden dal: Škoda Octavia RS TDI vs. TFSI

Psali jsme o všem možném, ale nejvíce emocí vzbudil náš srovnávací test naftové a benzínové Škody Octavia RS.

Pondělí

Škoda Octavia RS je auto, které by si typický Čech koupil, kdyby vyhrál ve Sportce. Je ale lepší benzínová TFSI, nebo naftová TDI? Poté, co jsme napsali test a natočili video, máme jasno.

Škoda Octavia II fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Škoda Octavia II 2 fotogalerie

Škoda Octavia III fotogalerie – vše co potřebujete vidět

Škoda Octavia III 3 fotogalerie

Peníze, ať už vyhrané, vydělané nebo našetřené, vůbec dávají člověku spoustu možností. Může si za ně koupit třeba Rolls-Royce Phantom a používat ho jako taxi. Mimochodem, pěkný taxík by byl i nový Maybach 62 Landaulet.

K pořízení nového vozu nicméně nepotřebujete hotovost. Stačí umět slušně lízat. Američance jménem Anne jde lízání tak dobře, že si vylízala nový Jeep. Mám jen obavu, že člověk ochotný přihlásit se do takové soutěže musí být pěkně vylízaný.

Naše nepravidelná série o exotických policejních autech pokračuje vskutku překvapivě.

Renault Twingo není tak rychlý jako Caparo T1, zato je mnohem levnější. Alespoň v Česku.

Úterý

Šéf automobilky FIAT naboural služební Ferrari 599 GTB Fiorano. Možná by místo Ferrari potřeboval spíš Chevrolet, který nedávno vyhrál závod aut bez řidičů.

Majitel Renaultu, do něhož Marchionne opřel svoje Ferrari, by zase ocenil zadní airbag, jaký prý vyvíjí Toyota.

Opel má za to, že sportovní dodávka Vivaro OPC je dobrý nápad. My ne. Museli jsme se uklidnit u videa Za kniplem Lamborghini Reventon.

Mitsubishi Lancer Evo X se zanedlouho objeví i v Evropě. Právě včas, ceny nových aut na českém trhu stagnují, takže Evo snad nebude moc drahé…

Středa

Ford Mustang Bullit se vrátil! Už nějakou dobu je zpět i Dodge Charger R/T, jen Steve McQueen bohužel chybí.

Vrací se i jiná automobilová legenda. Nový Fiat 500 je nesmírně stylové auto, ale v původní pětistovce budete ještě stylovější. Pravda, za cenu jistých obětí.

Rakouský autoklub si posvítil na zimní pneumatiky pro SUV. Jestli jste si mysleli, že váš drsný teréňák si i v hlubokém sněhu vystačí s „allroad“ sériovým obutím, mysleli jste špatně.

Chevrolet Corvette C6RS, o kterém jsme psali nedávno, prý vznikne v malé sérii několika kusů. Hm, a co? Rychlost je v řidiči, ne v autě, jak dokazuje případ piráta, který ujížděl policii na obyčejné motokáře.

Čtvrtek

Už i v Německu začínají vítězit pomýlené zelené myšlenky. Jako například ta, že je spravedlivé danit nová auta podle nominálních emisí CO2.

Z Ameriky přicházejí protichůdné zprávy o stavu automobilového průmyslu. Zatímco Ford radikálně snížil ztrátu, General Motors pro změnu dosáhl ztráty rekordní.

Američané to na domácím trhu nemají lehké. Poté, co jim značnou část klientely i zisků odlákali Japonci, se to čím dál lépe daří také korejským firmám. Nejnovějším postrachem amerických esúvéček je Kia Borrego.

Fiat a Daimler vedou dlouhé jednání. O čem? Inu, o všem.

Pátek

Na Nürburgring Nordschleife opět padl rekord. Drahé supersporty byly pokořeny vytuněným BMW.

Cadillac Escalade je ztělesněný opak toho, co si ekologisté představují pod pojmem „udržitelná mobilita“. Dokáže to změnit nová hybridní verze?

Realističtější přístup k ekologicky šetrným automobilům má Mercedes-Benz, který zahajuje prodej úsporných verzí E 300 Bluetec a E 350 CGI. Všechny, kteří za provoz auta neradi utrácejí, určitě potěší i zpráva, že M|ichelin vyvíjí pneumatiky s dvakrát delší životností.

Mini JCW neboli John Cooper Works je tovární tuning program pro nové Mini. Od nynějška je kit John Cooper Works dostupný i pro nedávno odhalené Mini Clubman.

Jirka Červenka

9.11.2007 3:00

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa automobilů?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněnímVaší emailové adresy:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@autoweb.cz

TOPlist